Saturday, 20 August 2016

Cara Mudah Semak Insurans Kereta Lama Anda




Cara Mudah Semak Insurans Kereta Lama Anda

**** Ramai yang dikalangan kita tertanya tanya, "Aku ambil Insurans apa ya tahun lepas?" Roadtax dan Insurans kereta dah nak tamat ni. 


Mesti anda rasa keliru dan sakit kepala yang sangat sampai tidak boleh tidur malam.
Hendak semak di mana lagi, dokumen semua sudah hilang tidak tahu ke mana.

Ok, mudah sahaja, hanya di hujung jari di zaman sekarang ini.


Apakah I-Search?

Jika anda membeli / menjual kereta atau mencari untuk memindahkan kepada insurans yang berbeza, I-Search adalah alat yang cepat anda boleh gunakan untuk mendapatkan maklumat mengenai syarikat insurans semasa dan masa lalu sebuah kereta. Mengetahui syarikat insurans, jenis perlindungan, tempoh polisi dan banyak lagi dengan hanya beberapa klik di bawah.

Untuk mengetahui maklumat lanjut mengenai insurans semasa dan yang lepas, anda boleh menggunakan sama ada asas atau Pelan Komprehensif. Sila rujuk jadual di bawah untuk mengetahui lebih lanjut mengenainya.


Ikut link ini,

                     I - SEARCH



Contoh 1





Selesai



Nota: Anda akan memerlukan nombor pendaftaran kenderaan anda untuk menggunakan perkhidmatan ini.

Semoga ia membantu anda semua.

12 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Saya pernah memggunakan pelan komprehensif untuk mendapatkan maklumat polisi untuk tahun -tahun yang sebelum. Dengan cas yang dikenakan sebanyak RM 6.36 maklumat yang akan anda perolehi adalah nombor polisi dan tempoh polisi yang pada pendapat saya tidak begitu komprehensif. Perlu penambahbaikan pada sistem ini.

    ReplyDelete
  3. Sila klik link ini untuk semakan https://www.mycarinfo.com.my/ISearch/Enquiry?version=b2c

    ReplyDelete
  4. no policy x dpt tgk.. web mpi general pun xde online check

    ReplyDelete
  5. saya nak check tahun 2012 punya insurans macam mana? Dah cuba sistem ini, hanya dapat tengok baru punya insurans.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena beli yg comprehensive . Rm6.. Br keluar yg lepas2 punya insurance

      Delete
  6. Camana nak print policy cocvernote utk insuance lama? No policy saya ada tp tk thu nak print kat mana.. AiG insurance

    ReplyDelete
  7. Camana nak print policy cocvernote utk insuance lama? No policy saya ada tp tk thu nak print kat mana.. AiG insurance

    ReplyDelete
  8. Salam tuan knp dia tulis active jer skrg,dia x tulis date expired kenderaan

    ReplyDelete
  9. Assalamualikum, macam mana kalau kita nak buat covernote baru

    ReplyDelete